sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Hopeasavi

Olen keväästä lähtien kulkenut nenä maassa, ja metsästänyt sopivia lehtiä hopeaan ikuistettaviksi. Nämä lehdet olen sivellyt lukuisilla kerroksilla hopeapastaa, joka polttamisen jälkeen muuttuu 99,9 % hopeaksi. Taikaa.

Maagisena päivänä 07.07.07 kokoonnuimme muutamien muiden korujentekoon hurahtaneiden kanssa tekemään koruja hopeasavesta. Meillä oli käytössämme uuni, jossa töiden polttaminen käy paremmin kuin toholla. Porkkana ja Helmipöllö toimivat oppainamme. Itse sain aikaiseksi muutamia kivoja riipuksia ja muutamia... no, mitä niistä nyt sanoisi.

Ylimmässä kuvassa on nämä kivat riipukset. Niistä ei-niin-kivoista minulla ei ole vielä kuvaa, koska niitä pitää vielä muokata. Eiköhän niillekin vielä käyttöä löydy.


Alla puolestaan on kuvia niistä aiemmin tekemistäni lehdistä. Oravanmarjaa lukuunottamatta ne on kaikki patinoitu, mutta parista lehdestä jätin patinan poistamatta, kun niissä on niin kauniit värit. Oravanmarjalehteen aion juottaa nuo kaksi pallopäistä korupiikkiä, mutta toteutus on vielä hakusessa. Poimulehdestä on jo syntynyt kaulakoru, jossa on pieniä makeanvedenhelmiä ja peridoottisiruja. Lukkona on (kuinkas muuten) itse tekemäni lehtilukko.





Näihin riipuksiin meni yhteensä noin 50 grammaa hopeasavea ja lehdet ovat sentään kokolailla pieniä. Siitä voi hopeasaven hintoja tunteva äkkiä laskea, että näiden tekeminen on ihan törkeän kallista. Mutta nuo hopeaan ikuistetut lehtisuonet ovat mielestäni sen arvoisia.

27 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Voi, Julia, nämä ovat aivan ihania! Lehtien muodot on niin kauniita, että tuolla tavoin niiden hauraan olemuksen saa varmasti parhaitsen vangituksi. Tosin tykkään kyllä hopealankalehdistäsikin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Lehtifriikkinä melkein tipahdin tuolilta nuo nähdessäni! Kauniita!!! Mistä oikein tuota hopeasavea tms saa?

Anonyymi kirjoitti...

.. upeaa Julia!! .. sinulla onnistui kaikki todella hyvin.. ;-) ..sinun pitää ehdottomasti jatkaa saven kanssa, kun noin taitava olet..
Erityisen ihanoita ovat koivunlehti ja oravanmarja..
Ja tosi kivaa heinäkuun viikkoa sulle!

Anonyymi kirjoitti...

Pitkästä aikaa tulin tänne kurkkimaan. Hopeapasta lehdet ovat kauniit. Erityisesti ihastuin oravanmarjaan ja poimulehteen.
Oliko pastasta vaikea tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

No tämä(kin) on tosiaan sinun lajisi! Ihan mielettömän upeita, kateeksi käy!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania! Hinta on korkea, mutta ainakin sillä saa uniikkeja riipuksia aikaan. :) Pidän kaikista näistä, ja kaulakoru on nätti.

Anonyymi kirjoitti...

Lehdet ovat kauniita. Ja valmis koru upea! Itse en ole saanut aikaiseksi tehdä omista hopeasaviriipuksiksistani mitään valmista korua... jospa tässä joskus edistyisi...

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniita lehtiä sait aikaiseksi! Onnittelut! Olen kyllä samaa mieltä, että kohtuu kallista hupiahan tuo hopeasavi on mutta kyllä lopputuloskin voi olla sen arvoinen!

Anonyymi kirjoitti...

Upeita, upeita, upeita.... Koivunlehti ja oravanmarja ovat ehdottomasti suosikkini... niin ihanoita kaikki! :)

annukka kirjoitti...

Todella kauniita lehtiä, noista saa ihanan herkkiä koruja aikaiseksi. :) Tuolla tapaa ainakin saa omanlaisia ja uniikkeja riipuksia, vaikka kalliiksi tulisikin.

Julia kirjoitti...

Kiitos teille kaikille! :D Hopeapastaa ei ole kauhean vaikea käyttää, mutta se on kyllä työlästä. Jokainen lehti täytyy sivellä mielellään vähintään 10 kertaa pastalla ja kerrosten täytyy aina välissä kuivua. Lehden valinnassakin täytyy olla huolellinen; liian karvaiset, ohuet tai nopeasti käpristyvät eivät toimi (minulla on siitäkin karvaita kokemuksia...).

Hopeasavea saa Suomesta tietääkseni vain kahvila Pensseli ja kuppista. http://www.pensselijakuppi.fi/verkkokauppa/ Ulkomailta voi tietysti tilata, mutta hyvä ja halpa paikka on vielä hukassa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeita!!!!

Anu kirjoitti...

Todella upeita!!!
anu n.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä postissa kaikki oli niin ihanaa!!!

Mags kirjoitti...

Voi mitä silmänruokaa :-)
-Palavatko ne lehdet siis uunissa pois noista, vai irtoavatko jo aikaisemmin? 'tietämätön ihmettelee'

siina kirjoitti...

Aivan ihastuttavia!
Kovasti savi himottais muakii... :D

Tiina kirjoitti...

Upeaa Julia, olet selvästi luonnonlahjakkuus! Pidän näistä kaikista töistäsi :) Kaulakoru on kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtavia riipuksia olet tehnyt. Edelliset korupostauksetkin tarjosivat aivan fantastista silmänruokaa. Aaaaah.

Anonyymi kirjoitti...

Siis voi mieletön! Täällä silmiäni räpsyttelen enkä ole uskoa tätä todeksi. Lehti on muuten todellakin sinun muotosi :)

Sirpa

Anonyymi kirjoitti...

Taivas ku ihania!! Alimmainen on suosikkini, vaikka kaikki todella kauniita.

Julia kirjoitti...

Voi kiitos, olette ihania! :)

Mags: Monissa tapauksissa lehti irtoaa työn kuivuessa, mutta jos ei irtoa, niin sitten se vaan poltetaan mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Olet varsinainen taituri näiden kanssa! :-)

Voi että noi lehdet on upeita ja sydänriipukset. Itsellä alkaa mietityttään uskaltaisinko mennä ostamaan sen tohon ja alkaa kokeilemaan juotosjuttuja ;-).

Rikkimaksaa pitäisi myös hakea, kun minusta sillä saisi kuitenki kauniimman patinoinnin aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ovatpa aivan upeita! Varsinkin oravanmarja on tosi kaunis, toki kaikki muutkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi että kun suloisia. Minä en malttanut käyttää muuta kuin murto-osan omasta hopeasavestani. Täytyypä hommata tota pastaa kans...

Anonyymi kirjoitti...

Luulin, ettet enää voisi upeampia koruja saada aikaan, mutta aina vain yllätyn uudelleen ja uudelleen. Nämä lehdet ovat aivan mielettömiä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Julia!

Aivan ihana tuo vasemman puoleisin lehti, josta et ollut poistanut patinaa. Jos maltat siitä luopua, sinulla ei ole sille suuria suunnitelmia tai joku ei ole ehtinyt ensin, niin olisin kiinnostunut ostamaan sinulta siitä tehdyn korun. Olen lurkkinut silloin tällöin sivuillasi ja pidän kovasti tyylistäsi. Mutta haluaisin silti hieman etukäteen jutella tästä nimenomaisesta korusta :)

Minut tavoitat osoitteesta riikka (ät) muumilaakso.fi

Oletko muuten Lotan ystävä Julia? Lotan, jolle taannoin järkättiin yhdessä polttareita ja jolla nykyään on pieni poika.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mielettömän hienoja! Voih- haluan kokeilla myös hopeasavella tekemistä!