keskiviikkona, marraskuuta 29, 2006

Siiderisukat

Viime joulun alla mietin kovasti, mitä kaikkea voisin huovuttaa ihmisille joululahjaksi. Huovutusinto oli silloin huipussaan. Suurin ongelma oli miehet; heille on vaikea ylipäätään keksiä joululahjoja. Kysyin mieheltäni ideoita ja hän keksi siiderisukan! :D Nimen keksi serkkuni eräs ystävä, kun näki jäähdyttimet tupaantuliaisissa.

Kyseessä on siis huovutettu suojus, johon olut- tai siideripullo (tai tölkki) sujautetaan. Jäähdytin toimii kahdella tavalla. Kylmän juoman se pitää kylmänä (ja kädet lämpimänä). Lämpimän juoman se jäähdyttää, kun sen kastelee ja laittaa aurinkoiseen paikkaan. Käytämme jäähdyttimiä viikoittain saunassa, kesällä rannalla ja muuten vaan pullosta juodessa, kun emme halua kylmiä näppejä. Teimme näistä myös viinipulloversioita ja molempia malleja meni paljon joululahjoiksi. Keskellä olevan punamustan värivaihtoehdon suunnittelin miesten makuun. Kun sinne sujauttaa Karjalan tai Karhun, niin johan miehetkin innostuvat. ;)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Melkoisen hieno keksintö! Jäin vain miettimään tuota lausetta "jäähdyttää kun kastelee ja laittaa aurinkoon" (en nyt sanatarkkaan muista). Miten tuo villa noin toimii? Vai miten olet tehnyt nuo, langasta virkannut vai villasta? No hienoja ne on joka tapauksessa!

Julia kirjoitti...

Ne on tehty huovuttamalla ihan huovutusvillasta.

Oikeastaan se mikä jäähdyttää juoman, ei olekaan villa, vaan siitä haihtuva vesi. Haihtuminen vaatii energiaa, jota "otetaan" pullon ja juoman lämpöenergiasta. Samalla juoma jäähtyy.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja ja ja hyvä idea!

Miroin kirjoitti...

Tosi kiva idea tuo siiderisukka. Tuo vihertävä tuo mieleeni purjon :)
Täytyisikin ruveta huovuttamaan tuollaisia lahjaksi heti huomenna :)

Julia kirjoitti...

Miroin, et ole ensimmäinen, jonka mielestä se näyttää purjolta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi nämä ovat kyllä todella kauniita :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja ideoita ja vielä mahtavampia lopputuloksia !!!
Onko tuon siiderisukan mallin kopioiminen luvallista?
Jos teen itselle tai perheenjäsenille lahjoiksi..jos ehdin?!
Lupaan samalla mainostaa Sinua idean keksijänä!!
Ajattelin, että voisin kokeilla kutomalla ja konehuovuttamalla..vaikka tuommoisia kivoja hapsukkaita sillä tavalla on vähän vaikeampi toteuttaa..
Kotoisaa joulunodotusta =)
Tarja

Julia kirjoitti...

Saa toki siiderisukkia tehdä. :) Olen kertonut ohjeet siiderisukkiin jo vuosi sitten Ihan Itse -foorumilla ja nyt tänä vuonna Helmetissä.