maanantaina, heinäkuuta 30, 2007

Lehti morsiamelle

Kylläpä tulee harvakseltaan päivitettyä blogia. Koruja syntyy, mutten ehdi tai jaksa kuvata niitä. Tässä kuitenkin erään morsiamen korusetti. Elämänlanka luovutti yhden kauniin lehtensä jonka ikuistin hopeapastaan. Tällä kertaa en patinoinut lehteä lainkaan, koska kirkas hopea sopi morsiamen pukuun paremmin. Korviksissa upeat suuret ja kauniskiiltoiset makeanvedenhelmet.

sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2007

Viiniköynnös vai puolukka?

Mielenkiintoisen mallisia vihreitä ja viininpunaisia makeanvedenhelmiä. Lukko on rakennettu edellisessä viestissä mainitun lukon toisesta puolikkaasta ja siihen tekemästäni tapista. Tämän piti olla viiniköynös, mutta korun saajan mielestä se näyttää puolukkapensaalta. Ehkä se on jokin eksoottinen risteytymä.

Lisäys: Ilmoitin tämän korun Idän helmen korusuunnittelukilpailuun, jossa aiheena on Sato.


torstaina, heinäkuuta 12, 2007

Sekalaisia

Koneen kätköistä löytyi lisää kuvia. Ensimmäisessä kuvassa ihanan isoista persikan värisistä ja hauskan mallisista malvan värisistä makeanvedenhelmistä tehty rannekoru. Lukko on yhdistelmä itse tekemästäni renkaasta ja Gemsun valmislukon tapista, joka oli liian lyhyt alkuperäiseen lukkoon.

Hopeaa ja makeanvedenhelmiä
Näissä valkoisissa suurissa makeanvedenhelmissä on upea kiilto. Valitettavasti toinen samalla koodilla tilaamani nauha on jotain aivan muuta.

Hopeaa ja makeanvedenhelmiä

Kaulakorun niskassa on säätöketjun päässä vuorikristallilehti. Niska jää liian usein minulta huomioimatta koruja suunnitellessa.

Hopeaa, mv-helmiä, vuorikristallia, kuukiveä ja Swarovskin kristallejaViimeisenä koru, jota mun on kova ikävä. Hukkasin sen uimarannalle. Jos aikaisempi ranta on Thaimaassa, niin tämä on suomalainen kesämökkiranta kaisloineen ja kallioineen.

Hopeaa, akvamariinia ja Swarovskin kristalleja

sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Hopeasavi

Olen keväästä lähtien kulkenut nenä maassa, ja metsästänyt sopivia lehtiä hopeaan ikuistettaviksi. Nämä lehdet olen sivellyt lukuisilla kerroksilla hopeapastaa, joka polttamisen jälkeen muuttuu 99,9 % hopeaksi. Taikaa.

Maagisena päivänä 07.07.07 kokoonnuimme muutamien muiden korujentekoon hurahtaneiden kanssa tekemään koruja hopeasavesta. Meillä oli käytössämme uuni, jossa töiden polttaminen käy paremmin kuin toholla. Porkkana ja Helmipöllö toimivat oppainamme. Itse sain aikaiseksi muutamia kivoja riipuksia ja muutamia... no, mitä niistä nyt sanoisi.

Ylimmässä kuvassa on nämä kivat riipukset. Niistä ei-niin-kivoista minulla ei ole vielä kuvaa, koska niitä pitää vielä muokata. Eiköhän niillekin vielä käyttöä löydy.


Alla puolestaan on kuvia niistä aiemmin tekemistäni lehdistä. Oravanmarjaa lukuunottamatta ne on kaikki patinoitu, mutta parista lehdestä jätin patinan poistamatta, kun niissä on niin kauniit värit. Oravanmarjalehteen aion juottaa nuo kaksi pallopäistä korupiikkiä, mutta toteutus on vielä hakusessa. Poimulehdestä on jo syntynyt kaulakoru, jossa on pieniä makeanvedenhelmiä ja peridoottisiruja. Lukkona on (kuinkas muuten) itse tekemäni lehtilukko.





Näihin riipuksiin meni yhteensä noin 50 grammaa hopeasavea ja lehdet ovat sentään kokolailla pieniä. Siitä voi hopeasaven hintoja tunteva äkkiä laskea, että näiden tekeminen on ihan törkeän kallista. Mutta nuo hopeaan ikuistetut lehtisuonet ovat mielestäni sen arvoisia.

perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Rantakivet

Minulle tulee tästä korusta mieleen kivikkoinen ranta jossakin saaristossa. En tiedä onko tuo kristalli auringon välkähtelyä veden pinnalla vai kivien väliin pudonnut timanttisormus. Toivottavasti ensimmäinen, koska muuten jollakin on kova ikävä sitä sormusta. ;)

Materiaaleina hopea, 6 mm Swarovskin kristalli ja pikkuruiset makeanvedenhelmet.

torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Orkidea

Kerrassaan hurmaava hienohopeinen (99,9 % hopeaa) riipus ja orkidean värisiä yläporattuja makeanvedenhelmiä. Lukko itse tekemäni lehtilukko.



Tässä alemmassa kuvassa esiintyvä lilja sotki vaatteeni pahanpäiväisesti, juuri ennen kuin olin lähdössä kaupungille. En tietenkään huomannut asiaa ennen kuin olin jo matkalla. Morsiuskimppuihin tulevista kukista poistetaan heteet hyvästä syystä...

keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Korviksia

Olen kyllä ihan oikeasti ollut ahkera ja reipas tyttö ja tehnyt paljon koruja. ;) Kuvaaminen on vaan niin tuskaa, että blogin päivittäminen laahaa pahasti jäljessä. Tämänpäiväiseen kuvaussessioon alustan lainasi tuoksuvadelma.

Virkatut hopealehdet kiinnijuotetulla lehtiruodilla
Kaiverretut vuorikristallilehdet hopeketjussa
Vuorikristallibrioletit
Sterling- ja hienohopeaa, makeanvedenhelmet
Virkatut hopealehdet ja makeanvedenhelmet
Hopeaa ja makeanvedenhelmiä
Hopeaa ja makeanvedenhelmet
Hopeaa ja makeanvedenhelmet


maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Meemi

Kun minut on kerran kahdelta suunnalta haastettu, haaste on kai pakko ottaa vastaan. Kerron siis teille 7 faktaa itsestäni.

1. Kun innostun jostakin, heittäydyn mukaan täysillä. Ennen korujen tekemistä olen innostunut mm. huovutuksesta, koirankoulutuksesta, lukemisesta, muutamista tietokonepeleistä ja kynsitaiteesta. Kynsien koristelemisesta Swarovskin kristallein ei ollut enää pitkä matka koruihin... ;)

2. Tykkään lukea satukirjoja. Tiheikönväen seikkailut, Beatrix Potterin tuotanto ja Mestaritonttu ovat suuria suosikkejani.

3. En ole koskaan lotonnut.

4. Olen nähnyt Amelien ainakin tuhat kertaa (ainakin melkein ;)). Ihanampaa elokuvaa ei voi olla!

5. Inhoan kirsikkaesanssia.

6. Syön ihan kamalan paljon karkkia. :(

7. Rakastan uimista ja saunomista, mielellään monta kertaa peräkkäin vuorotellen. :D

En taida haastaa ketään, mutta tästä saa napata, jos siltä tuntuu.