keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Kauneimmat labradoriittini

Outi kuvasi joitakin kuukausia sitten blogissaan kauneimmat jaspiksensa. Minun oli pakko kuvata nämä labradoriitit. Labradoriitit kiehtovat minua suuresti. Välillä ne näyttävät vain tavallisilta harmailta kiviltä, mutta yllättäen niiden sisällä leimahtaa revontulet. Ihan kuin kiven sisään olisi suljettu henki.

Nämä fasettihiotut ihanuudet ovat kooltaan n. 30x22 mm eli taas melko suuria. Ihan näin värikkäiltä nämä eivät koko ajan näytä, vaan jouduin asettelemaan kivet kuvamista varten sellaiseen asentoon, että väriloisto näkyy. Nämä päätyvät todennäköisesti riipuksiksi ja jos raaskin, teen yhden rannekorunkin.

7 kommenttia:

mags kirjoitti...

Hienoja!! Enpä ennen tiennytkään...

michli kirjoitti...

Miekin tykkään tosi paljon labradoriiteista, mutta näin vasta helmikauppojen sivuilla niitä kuolanneena.. yhtään en omaa omista :( Mutta eikös ne ole sukua spektroliitille? Kun miulla on pari kimpaletta suomalaista sitä itseään.. :)

Katri kirjoitti...

Upeita! Minäkään en tuollaisia omista, harmi.

inkku kirjoitti...

Kiva kun näkyy tuo leimahdus kuvissa, on kyllä jännän näköinen.Jään innolla odottamaan millaiset korut näistä syntyvät. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nämä toisten sivut ovat kuolemaksi tilin saldolle. Nyt tuli sitten labradorittikuume. Noi ovat ihania. Täytyy käydä seuraamassa mimmoiset koruihanuudet näistä teet.

Piki

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun ilmaisit asia näin ja havainnollistit tavikselle niin alan ymmärtämään. Ei hitsi, eihän ne ole ollenkaan sellaisia vähän homeisilta näyttäviä kiviä.
Voi kyyn pylly, nyt on saatava noita.

Kimppaan, kimppaan, kimppaan, smurffien kanssa kimppaan... (ote poikani smurffilevystä)

t.ninde

ps. sorry, vähän levoton olo :)

Julia kirjoitti...

Michli: spektroliitti on suomalaista labradoriittia, kallista sellaista. Spektrolliitti on tummempaa ja väriloiston sanotaan olevan voimakkaampi kuin labradoriitissa yleensä. En ole vielä koskaan nähnyt spektroliittihelmiä, kovasti kyllä kiinnostaisi. Spektroliitti kai useimmin hiotaan kapusseiksi tai tällainen käsitys minulla on.

Piki ja Ninde: Pahoittelen suuresti labradoriittikuumeen tartuttamista. En tosin ole vastuusta teoistani, koska sairastan itse tätä järjen sumentavaa tautia... ;D