maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Barokkia

Aloitin koruharrastuksen aikoinaan, koska halusin tehdä itselleni hääkorun. Ilmoittauduin työväenopiston helmityökurssille. Siellä näin jo heti ensimmäisellä tunnilla kirjan, jossa oli tämän korun ohje. Olin myyty. Sellainen oli pakko saada. Ei se mitään, vaikka olin juuri tehnyt ensimmäistä kertaa kukkaketjua. Kuinka vaikeaa ohjeiden seuraaminen muka voisi olla?

Yllättävän helppoa itse asiassa. Huolimatta siitä, että ohjeet olivat ranskaksi. Kuvat olivat kuitenkin havainnolliset. Värivalinnat vain osoittautuivat jossakin vaiheessa vääriksi. Halusin jotakin värikkäämpää. Tämä koru jäi ketjua ja lankojen päättelyä vaille.

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin kaivoin korun taas esiin ja päättelin langat. Siitä tuli aika bling. ;) Enää ketju puuttuu. Mutta millainen ketju? Onko ideoita?

Koru on tehty tosiaan sen erään kirjan ohjeiden mukaan, mutta en kuollaksenikaan enää muista kirjan nimeä tai kirjoittajaa. :/ Materiaaleina korussa on Swarovskin crystal AB kristalleja eri muodoissa sekä hopealla galvanoituja ja crystal AB delicoita. Minulla on vaikeuksia ottaa AB-pinnoitetuista kristalleista hyviä kuvia. Tässäkin tuo alimpana roikkuva riipus näyttää omituiselta oranssilta, vaikka todellisuudessa se on välkkyy sateenkaaren eri värejä.

Lisäys 22.1.07: Unohdin kertoa, että tämä ei ole mikään pieni riipus, vaan kokoa on 8,5 x 6,5 cm.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompa vaikuttava koru! Jos minulla olisi tuollainen, koittaisin varmasti sommitella siihen samettinauhaa. Koru on itsessään niin koru :), että yksinkertainen sileä samettinauha voisi tehdä sille oikeutta. Ja se sun hääkoru on aivan uskomattoman ihana! Olen jo aikaisemminkin huokaillut sen perään :)

Anonyymi kirjoitti...

Haukon täällä henkeäni! UPEA! Komppaan siinä mielessä Heliseä että varmaan joku aika yksinkertainen ketju. Tai sitten over the top. :) On kyllä mielettömän hieno ..*huokailee*

Mags kirjoitti...

TAAS kerran ihailin niitä sinun hääkorujasi; ne olivat NIIN kauniit!

Mutta tämäkin on upea!!
Jos minulla kärsivällisyys riittäisi niin tekisin jotain niistä siemenhelmi'putkiloista' kapeaksi 'ketjuksi'.
Tämä barokki-riipus herättelee minussa uinuvan siemenhelmeilijän ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ei löydy sanoja... on kyllä niin kaunis! Siitä löytyy jotain ihanaa vintage-henkeä... ja vähän Marie Antoinettea...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä riipus on kertakaikkisen ihana! Näen riipuksen pehmeän vaaleasävyisessä samettinauhassa :)

Hääkoruakin tuli taas ihailtua, on kyllä upea luomus sekin.

Julia kirjoitti...

Kiitos! Ihan jokapäivästä käyttöä ei tälle korulle kyllä löydy... Mutta ehkäpä tämä löytää vielä paikkansa. :) Erilaisia ripustusvaihtoehtoja täytyy hiukan mallailla. Tuo Samettinauha on hyvä idea, ei olisi tullut itselleni mieleen.