tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Musta ketju miehelle

Tänään uskaltauduin vihdoin leikkimään rikkimaksalla ja patinoin veljelleni lahjaksi tulevan kupariketjun. Ketju on 1,4 mm kuparilangasta tehty persialainen (HP 3-1). Rummutin ketjun ennen ja jälkeen patinoinnin. Väri on lähes musta, koska en poistanut patinaa lainkaan ennen rummutusta.
Vertailun vuoksi laitan tähän kuvan, jossa on yllä oleva ketju ennen mitään käsittelyjä (oikealla ylhäällä), kananmunalla patinoitu ketju (vasemmalla) ja kiillotusrummussa joitakin viikkoja sitten käynyt piinaketju (alhaalla). Rummuttaminen tekee ketjuista selvästi kiiltävämmät ja rikkimaksa antaa huomattavasti tummemman patinan lyhyemmässä ajassa. Kananmunalla patinoitua ketjua siis patinoin 14 tuntia, rikkimaksalla patinoitua 14 sekuntia. :D
Rikkimaksasta täytyy kyllä sanoa sen verran, että ennen tuon mustan patinan syntymistä ketju ehti käydä läpi sarjan upeita värejä. Siellä syntyi sinistä, punaista ja violettia. Joulun jälkeen paneudun näiden upeiden värien esille saamiseen. :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No prosessi kyllä nopeutuu isosti! Nimim. jumitan munia jääkaapissa jos-vaikka-joskus-ehtisin -projektia varten. :) Olisin voinut vannoa että ensimmäisen kuvan ketju on hopeaa, sen verran hieno patinointi on.

Julia kirjoitti...

Kuparin väri peittyy kyllä aika hyvin tuon patinan alle. Patina on aika lailla samanvärinen sekä hopealla että kuparilla. Olen ymmärtänyt, että itse asiassa se on nimenomaan kupari, joka sterling-hopeassakin tummuu. Siitä syystä hienohopea ei juurikaan patinoidu, siinä kun ei kuparia ole nimeksikään.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä paksut ketjut on upeita! Todella siistiä jälkeä! Nostan myös hattua sulle rikkimaksan käytöstä, mua vielä jännittää liiaksi... ;)