tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Siroja koruja

Kiitos kaikille ajatuksista peridoottipuun patinoimisen suhteen. Asia jää hautumaan. Mikähän siinä muuten on, että joitakin koruja ei halua tehdä valmiiksi?

Viimeisimmässä Step by Step Wire Jewelry -lehdessä oli ohje virkattuihin kukkakorviksiin. Mielessäni on jo pitkään muhinut ajatus virkatuista lehdistä ja nyt sain intoa niiden toteuttamiseen. Ensimmäinen lehti on tehty hopealangasta ja siinä on valkoinen makeanvedenhelmi. Toinen lehti puolestaan on kullattua lankaa ja siinä on kuparinvärinen makeanvedenhelmi. Lehdet ovat kooltaan 35 x 25 mm ja 28 x 20 mm. Olen näihin todella tyytyväinen, ne ovat luonnossa erittäin kauniit.


Tämä yksinkertainen mutta kaunis kaulakoru on hopeaa ja siinä on 12 mm fasettihiottu A-luokkainen vuokristalli. Koru on 46 cm pitkä ja pituutta voi säätää kiinnittämällä lukon haluamaansa kohtaan.


18 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Nuo lehdet ovat kauniita :) Olen hingunnut samanlaisia nähtyäni netissä hopealangasta neulottuja (?) vastaavia. Kun vain keksisi miten saa nättejä, mulla nuo hopealankavirkkaukset (neulomista en ole edes yrittänyt) eivät oikein ole onnistuneet haluamallani tavalla :P Vinkkejä? :D

mags kirjoitti...

Oh jee!! Lehdet ovat todella-todella herkkiä... Mistä ihmeestä tänne periferiaan saisi tuon lehden, kun ei millään raaski tilata... Kateellinen kitisee, niin, niin.

Julia kirjoitti...

Anu: Hmm, mitähän sitä osaisi vinkiksi antaa... Täytyy käyttää pehmeää hopealankaa tai vaikka hienohopeaa. Mulla oli 0,3 mm lanka ja kolmosen koukku. Kuviota voi muotoilla virkkaamisen jälkeen. Lopuksi voi vasaroida kuvion litteäksi, jolloin se samalla myös kovettuu ja säilyttää paremmin muotonsa. Kolmiulotteisiin malleihin tämä ei tietenkään käy.

Mags: Ei tuo lehti kyllä ollut mitenkään kallis tilattuna. Tai no lahjaksi minä sen sain, mutta satun tietämään hinnat. :D

Tiina kirjoitti...

Henkeä salpaavan kaunista!

Suloisia, herkkiä lehtiä..

Patina kirjoitti...

Ihania riipuksia nuo lehdet... hentoisia ja herkkiä, todella kauniita! :)

Ulzi kirjoitti...

Kovin kauniita lehdyköitä, tykkään tosi paljon! Ja muutenkin hauska uusi idea, jota on varmaan pakko jossakin vaiheessa kokeilla. Itse olen myös virkannut metallilangasta, mutten koskaan muotoja/kuvioita.

inkku kirjoitti...

Lehdet on selvästi sun juttu, kaunista jälkeä! Tulet aina mieleen Julia kun näen lehtikoruja, -lukkoja, -helmiä. ;) Säkenöivän kaunis tuo vuorikristalli, pääsee korussa varmasti oikeuksiinsa ja saa varastaa shown. :)

Anu kirjoitti...

Itse asiassa tuo auttoi - olen tehnyt ihan liian pienellä koukulla. Isompi virkkuukoukku kouraan siis :)enkä ole vasarointiakaan tajunnut. Kiitos!

Helmeilevä Helise kirjoitti...

Herkän kauniita lehti-riipuksia!!! Todella upeita!!

Kristallikorussa on juuri yksinkertaisuus se paras juttu!! Koru on todella kaunis ja ajaton! Kristalli on ihana ja kerää huomion :) Tykkään!!

Anonyymi kirjoitti...

Meinasin pudota tuolilta, kun tulin sun blogiin, siis niin upeita koruja olet taas tehnyt.
En voi muuta kuin ihalla sun töitä ja sitä miten olet löytänyt oman tyylisi.
Jos eri koruntekijöiden korut laitettaisin samaan kuvaan niin osaisin tunnistaa sinun tekemät miettimättä.

Upeaa Julia!

t.ninde

Julia kirjoitti...

Kiitos, ootte ihania! :) Nyt painun rinta rottingilla tekemään lisää koruja! ;D

annukka kirjoitti...

Oi miten ihania lehtiä, täytyykin testailla joskus itsekin tuota kuvioiden virkkaamista. Ketjua olen kyllä virkannut, mutta eipä ole tullut mieleen testata kuvioita. Ehkä metallilangasta ensin hopean sijaan... :) Kuinka paljon lankaa tuollaisen lehden kokoisen kuvion virkkaamiseen suunnilleen kului?

Julia kirjoitti...

Hmm. Lankaa kului enemmän kuin arvioin, mutta paljonkohan se olisi sitten ollut? 1,5 m ei heitä kovin pahasti, saattoi olla kaksikin metriä.

Eowyn kirjoitti...

Todella kauniita nuo lehdet! Olen itsekin haaveillut tuon kyseisen julkaisun tilaamisesta, mutta toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi. Lienee kuitenkin tilaamisen arvoinen läpyskä?

Julia kirjoitti...

Mulle on tullut vasta tuo yksi numero, mutta sen perusteella olen valmis suosittelemaan. :)

Tiina kirjoitti...

Tosi nättejä nuo lehdet. Äkkiä vilkaistuna luulin niitä nyplätyiksi, mutta tarkempi katsominen (ja lukeminen) selvitti, että ne on virkattu. :) Hienoja!

arola kirjoitti...

siis aivan älytöntä!!vähä ku oon kade.semmosta vaan et miten hitsissä saat noin hyviä kuvia.joku erikois kamera?

Julia kirjoitti...

No ei tosiaankaan oo mikään erikoiskamera! :D Canon PowerShot A60 tuo näyttäis olevan ja siis ihan tavallinen perus digikamera. Siinä on kyllä ihan hyvä manuaalinen tarkennus, josta tykkään kovasti. Samoin pystyn säätämään erikseen aukon koon, valotusajan ja valkotasapainon ja siinä se sitten oikeastaan onkin. :)